P23

P23      Socialist and Transitional Economies: Factor and Product Markets; Industry Studies; Population
System klasyfikacji JEL został opracowany na potrzeby Journal of Economic Literature (JEL) i jest standardową metodą klasyfikacji literatury naukowej z dziedziny ekonomii. System służy do klasyfikowania artykułów, rozpraw, książek, recenzji książek i Working Papers. Rozwinięcie numeru katalogowego podajemy w oryginalnym brzmieniu, tj. w języku angielskim.
( 1 - Publikacji )
2015-01-15 Skill based labour demand and the wage growth of younger workers: Evidence from an unexpected pension reform
autorzy:    / 
Zakrojone na dużą skalę reformy emerytalne mogą mieć efekt w postaci redystrybucji wynagrodzeń między poszczególnymi grupami wieku i wykształcenia, szczególnie gdy rynek pracy dotyka problem niedopasowania umiejętności. Zmiany w polityce emerytalnej na Ukrainie, które mogą posłużyć jako tzw. quasi-eksperyment, ilustrują wpływ ograniczoności zasobu siły roboczej na wzrost wynagrodzeń i zwrotów z wykształcenia. Pokazują, że młodzi ...
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Skip to content