P20

P20 Socialist and Transition Economies: General
System klasyfikacji JEL został opracowany na potrzeby Journal of Economic Literature (JEL) i jest standardową metodą klasyfikacji literatury naukowej z dziedziny ekonomii. System służy do klasyfikowania artykułów, rozpraw, książek, recenzji książek i Working Papers. Rozwinięcie numeru katalogowego podajemy w oryginalnym brzmieniu, tj. w języku angielskim.
( 1 - Publikacji )
2015-03-19 Związki zawodowe mniej liczne, ale silniejsze? Zmiany instytucjonalne a premia płacowa za przynależność do związku zawodowego w Europie centralnej
autorzy:    /   /   / 
Korzystając z danych z Europejskiego Badania Struktury Wynagrodzeń (ESES), analizujemy, jak zmieniała się premia płacowa wynikająca z układów zbiorowych w Czechach, Polsce i na Węgrzech (CE3) w okresie po wejściu do Unii Europejskiej. Nasze wyniki wskazują, że pomimo spadku ogólnego poziomu uzwiązkowienia, premia płacowa z tytułu objęcia układami zbiorowymi po akcesji do UE wzrosła i zyskała na statystycznej istotności. Dotyczy ...
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Skip to content